Potraviny a zemědělské produkty opatřené značkami evropského systému ochrany názvu produktů

Recepty

BAŠTÝŘSKÁ ZAPRAŽENÁ POLÉVKA

BAŠTÝŘSKÁ ZAPRAŽENÁ POLÉVKA

Chov ryb má u nás velmi starou tradici sahající až do doby vlády Karla IV. Největšího rozkvětu se rybníkářství dočkalo v 16. století a od těch dob se mnohé zvyky a způsoby spojené s chovem ryb praktikují dodnes. Využít vždy maximum z ulovené ryby patří zase ke kuchařské tradici, proto byl vývar ze všech odřezků, kostí a hlavy velmi cenným zdrojem v kuchyni. | více...

LOŠTICKÉ ZAPEČENÉ BRAMBORY

LOŠTICKÉ ZAPEČENÉ BRAMBORY

Jednoduchá jídla, kdy se na pánvi nebo v rendlíku nechaly zapéct těstoviny, brambory nebo třeba i kousky chleba s vejci a sýrem či tvarohem, patřila pravidelně do jídelníčku prostých lidí. V Lošticích, kde se tradičně vyráběly z odstředěného mléka tradiční tvarůžky, se pak s oblibou připravovaly velmi výrazně voňavé brambory. | více...

STAROČESKÁ PIVNÍ POLÉVKA

STAROČESKÁ PIVNÍ POLÉVKA

Tradice silných a hustých polévek uvařených jako hlavní jídlo dne je opravdu velmi stará. Na některé druhy jsme už skoro zapomněli a přitom si i dnes můžete pochutnat třeba na polévce z tradičního Českého piva. To jí přidá příjemnou nahořklost a zahuštění chlebem pak sílu. | více...